Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

1. Να μην αποδεχθείτε ευθύνη ούτε να προβείτε σε προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χωρίς προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση τησ ασφαλιστικής σας εταιρείας.
2. Σε κάθε περίπτωση μερικής ή ολικής κλοπής του Σκάφους, των μηχανών, του εξοπλισμού και εν γένει των οποιωνδήποτε παραρτημάτων αυτού και σε περίπτωση απώλειας, ζημίας, ευθύνης ή δαπάνης η οποία προξενείται από οποιοδήποτε πρόσωπο ενεργεί κακόβουλα, ο ασφαλιζόμενος υποχρεούται, εντός τριών ημερών από τότε που διεπράχθη η κλοπή ή η ζημιά, να αναφέρει το γεγονός στην πλησιέστερη αστυνομική ή λιμενική αρχή, υποβάλλοντας συγχρόνως μήνυση.
3. Να λάβετε κάθε κατάλληλο και λογικό μέτρο, μετά από ένα συμβάν, για να περιορίσετε τις συνέπειες μετά από αυτό το συμβάν και για αποτρέψετε οποιοδήποτε παραπέρα ατύχημα, τραυματισμό, απώλεια ή ζημιά που θα μπορούσε να γίνει εξαιτίας του συμβάντος.
4. Να φροντίσετε μετά από οποιοδήποτε συμβάν, να σηματοδοτήσετε οποιοδήποτε ναυάγιο μόλις αυτό είναι εύλογα δυνατό.
5. Να μην αλλοιώσετε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αντικείμενο που έχει υποστεί ζημιά, μέχρι να διεξαχθεί η σχετική και απαραίτητη πραγματογνωμοσύνη.
6. Να αναλάβετε και να διαχειριστείτε στο όνομά σας την υπεράσπιση ή τον διακανονισμό τυχόν ζημίας.
7. Να προβείτε σε ενέργειες στο όνομά σας, αλλά με δικά μας έξοδα, προκειμένου να επανεισπράξετε για λογαριασμό μας, οποιοδήποτε ποσό κατεβάλλαμε ως αποζημίωση με βάση το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας με την Εταιρία.
8. Να ζητήσετε και να λάβετε προσφορές για τις επισκευές μετά από ένα συμβάν.
9. Να μας δώσετε κάθε απαραίτητη πληροφορία και βοήθεια, την οποία εύλογα μπορεί να ζητήσουμε σε σχέση με τη ζημιά.
10. Να μας ενημερώσετε αποστέλλοντας ή διαβιβάζοντας κάθε αγωγή, κλήση, νομική διαδικασία ή άλλο έγγραφο σχετικά με οποιαδήποτε ζημία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου